Pruikenmaken Als Ambacht

In Maastricht heeft zich een getalenteerd ambachtsvrouw met liefde voor het vak van pruikenmaker er zich op toegelegd om het ambacht van pruikenmaker weer in ere te herstellen. Sinds jaar en dag heeft zij zich gespecialiseerd in het vervaardigen van handgemaakte pruiken. Haar jarenlange ervaring, gecombineerd met creativiteit en precisie, maken haar tot een uitzonderlijke vakvrouw. Vanuit Heerlen, Hasselt, Roermond, Eindhoven, en zelfs vanuit Groningen en Amsterdam reizen mensen jaarlijks af om hun felbegeerde pruik in het kleine winkeltje aan de Grote Gracht 14 te laten maken.

Het uitgebreide assortiment aan haar en haarstukken dat gebruikt wordt om de pruik te maken, en het aanstekelijke enthousiasme van Rebecca en haar medewerkers, maakt het tot een bijzonder ervaring om in deze kleine speciaalzaak tussen Vrijthof en Markt langs te gaan. Hier stijgt de pruik, die vanaf de jaren zeventig toch vooral tot een massaproduct gereduceerd werd door de Koreaanse pruikenverkopers, uit boven een simpel medisch hulpstuk of carnavalsartikel. Op natuurlijke wijze worden moderne technieken en trends verweven in de aloude pruikentraditie. Rebecca ziet zichzelf nadrukkelijk als een pruikenmaker die elke dag openstaat voor het aanleren en toepassen van nieuwe technieken. Zoals een geduldige vioolbouwer is zij dagelijks op zoek naar de hoogste kwaliteit materialen, de meest geschikte technieken, en in constante samenspraak met de klant op zoek naar die pruik die bij haar of hem past.

Inmiddels hebben mensen vanuit allerlei achtergronden de weg naar Rebecca gevonden om hun pruik te laten maken zoals zij het willen hebben. Uit zowel traditionele als onverwachte hoek. Mensen die vanwege medische redenen een pruik nodig hebben, maar zeker ook actrices en acteurs uit de theaterwereld in Maastricht en Brussel. Van heinde en ver komen klanten die op zoek zijn naar een pruik die met liefde en geduld gemaakt is. Juist de liefde voor het vak maakt dat je als klant de deur uitgaat, niet met een medisch hulpstuk of een verkleedpruik, maar een kunststukje dat met liefde en geduld vervaardigd is. Die liefde voor het vak, jarenlange ervaring en vakmanschap maken dat je een degelijk product kunt verwachten als je bij Rebecca een pruik laat maken.

About Author:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *